Ministerul Sănătăţii a precizat, miercuri, că persoanele imunizate anti COVID-19 în cadrul unităţii sanitare din Găeşti fac parte numai din cadrul personalului medical.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"La solicitarea Ministerului Sănătăţii, inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa au verificat ieri (marţi - n.r.) modul în care au fost respectate prevederile Strategiei naţionale împotriva COVID-19 privind imunizarea personalului medical în centrul de vaccinare din Spitalul Municipal Găeşti.  În urma verificărilor DSP Dâmboviţa s-a constatat că în centrul de la Găeşti au fost vaccinate 55 de persoane, toate din rândul personalului medical", a transmis, miercuri, Ministerul Sănătăţii.
 
Managerul Spitalului Orăşenesc Găeşti din judeţul Dâmboviţa a anunţat pe Facebook că a început vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 la această unitate medicală şi că în centrul de vaccinare de la Găeşti va fi imunizată orice persoană doreşte. Mai mullte persoane i-au scris medicului, cerând să fie incluse în rândurile celor care primesc serul.
 
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a afirmat, referindu-se la situaţia de la Găeşti, că nu este o tragedie că au fost vaccinate persoane care nu aparţin primei etape, dar faptul că nu s-au respectat procedurile reprezintă un aspect care urmează să fie verificat. "Din acest punct de vedere, vorbim local de un management defectuos, aş putea spune”, a declarat el, menţionând ulterior că s-a referit la faptul că puteau fi chemate persoane programate în ziua următoare, pentru a nu se irosi dozele de vaccin.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.