Ministerul Sănătăţii (MS) anunţă că pacienţii nu trebuie să plătească testul pentru depistarea COVID-19 la internarea într-o unitate sanitară. Costurile activităţii de screening sunt suportate de unitatea sanitară publică din venituri proprii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii a aprobat un Ordin de ministru privind unele măsuri ce se aplică de unităţile sanitare, în situaţii de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Conform documentului, în vederea prevenirii şi limitării infecţiilor asociate asistenţei medicale, unităţile sanitare publice pot organiza testarea pacienţilor pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, în cadrul activităţii de screening la internare. Costurile activităţii de screening sunt suportate de unitatea sanitară publică din venituri proprii”, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de MS.

Conform sursei citate, managerii unităţilor sanitare publice au obligaţia de a dispune măsurile necesare în vederea asigurării accesului pacienţilor în unităţile sanitare publice, precum şi accesului acestora la serviciile medicale, fără prezentarea rezultatului unui test pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.

”Nerespectarea acestor prevederi de către managerii unităţilor sanitare publice constituie cauză de încetare a contractului de management, conform art. 184 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, a precizat sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.