Ministerul Sănătăţii informează că medicul ioan Cătălin Denciu, transferat la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles, este în continuare în stare gravă, iar medicii belgieni vor face în cursul zilei de marţi o examinare specifică - scaner - pentru a vedea cu exactitate care este profunzimea arsurilor acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
​„Membrii echipei medicale care tratează pacientul român au precizat că, după internarea şi evaluarea pacientului, au fost întreprinse toate procedurile specifice bolnavilor arşi grav. Pacientul este în continuare în stare gravă.  În cursul zilei de 17 noiembrie a.c. va fi efectuată o examinare specifică (scaner) pentru a se cunoaşte cu exactitate  profunzimea arsurilor”, arată reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, într-un comunicat de presă. 
 
De asemenea, medicii belgieni au vorbit telefonic cu Alina Denciu, soţia doctorului rănit în timp ce încerca să salveze pacienţi din incendiul de la SJU Piatra Neamţ, despre starea acestuia de sănătate şi despre tratamentul care i-a fost aplicat în ultimele 24 de ore.
 
„Echipa medicală a prezentat soţiei pacientului, în cadrul unei convorbiri telefonice, starea acestuia, elemente relevante privind rezultatul evaluării medicale şi tratamentul aplicat în ultimele 24 de ore. Totodată, a fost stabilită şi modalitatea de dialog direct, telefonic, cu familia bolnavului, ori de câte ori este nevoie”, mai indică sursa citată. 
 
Nelu Tătaru a declarat, întrebat luni despre starea de sănătate a medicului Ioan Cătălin Denciu - rănit în timp ce încerca să salveze pacienţii în timpul incendiului de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ şi transferat duminică la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles - că i-a fost efectuată o procedură de dializă, o reechilibrare şi tratamentul arsurilor. Ministrul Sănătăţii a adăugat că sunt critice următoarele trei zile. „Trei zile, trei săptămâni, trei luni. Este o procedură şi un protocol în arsuri”, a mai explicat Tătaru.
 

Întrebat dacă medicul rănit în incendiu, ministrului Sănătăţii a răspuns: „El primele intervenţii le-a suferit la Floreasca în dimineaţa zilei de ieri, când a aterizat. S-a făcut o nouă reevaluare. Dacă la Piatra Neamţ erau evaluări de 40% pe suprafaţa corporală – I, II, III şi IV, evaluarea de la Floreasca prezenta 70-75% arsuri de gradul II şi III”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.