Echipa de control a Ministerului Sănătăţii a constatat, în urma unui control făcut în luna iulie, întârzieri considerabile în soluţionarea lucrărilor medico-legale la Institutul National de Medicină Legală „Mina Minovici” şi stări tensionate între angajaţi, anunţă MS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Urmare a dispoziţiei ministrului Sănătăţii, Prof.univ.dr. Alexandru Rafila, în perioada 25-27 iulie 2022 o echipă de control a Ministerului Sănătăţii a efectuat verificări la Institutul National de Medicină Legală „Mina Minovici” Bucureşti. În urma verificării activităţii INML „Mina Minovici” s-a constat existenţa unor întârzieri considerabile în soluţionarea lucrărilor medico-legale. Urmare a acţiunii corpului de control, conducerea instituţiei a stabilit un calendar pentru reducerea întârzierilor şi aducerea la zi a tuturor lucrărilor până la sfârşitul anului 2022”, transmite MS.

Corpul de control al ministrului Sănătăţii a constat existenţa unei stări tensionate între angajaţii INML „Mina Minovici”.

Conducerea institutului a primit recomandarea de a instaura cât mai curând posibil relaţiile de comunicare fireşti între angajaţii instituţiei, pentru a putea răspunde obligaţiilor legale ce-i revin.

”În urma verificării echipei de control s-a constat că sectorul de radiologie medico-legală era nefuncţional, din cauza lipsei de personal. Ministerul Sănătăţii a cerut reluarea imediată a activităţii sectorului de radiologie şi dotarea acestuia cu echipamentele necesare desfăşurării activităţii specifice de medicină-legală”, precizează MS.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.