Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca a fost acreditat în vederea activităţii de prelevare şi transplant pancreatic pentru o perioadă de cinci ani prin Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 1.384 din data de 15 noiembrie 2013, până acum fiind făcute 12 transplanturi combinate de rinichi şi pancreas şi două transplanturi solitare de pancreas, anunţă miercuri, Ministerul Sănătăţii, după ce în presă s-a spus că operaţiile ar fi ilegale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Referitor la declaraţiile apărute recent în spaţiul public cu privire la efectuarea transplantului renal şi de pancreas în cadrul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj Napoca, Ministerul Sănătăţii anunţă că operaţiile relizate în respectiva unitate sanitară sunt legale.

"Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca a fost acreditat în vederea activităţii de prelevare şi transplant pancreatic pentru o perioadă de cinci ani prin Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 1384 din data de 15 noiembrie 2013", spune Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat remis, miercuri, agenţiei News.ro.

Conform datelor furnizate de conducerea Institutului din Cluj, după acreditare, în perioada 2014 - 2016 a fost realizat un număr de 14 intervenţii chirurgicale care au inclus transplantul de pancreas.

Astfel, în 2014 au fost efectuate 10 transplanturi combinate de rinichi şi pancreas şi două  transplanturi solitare de pancreas.  În anii 2015 şi 2016 a fost efectuat câte un  transplant combinat de rinichi şi pancreas.

Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii a verificat în perioada 19-23 septembrie 2016 Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca. Cu acestă ocazie a fost identificată situaţia transplantului de pancreas. 

Echipa chiurgicală a anunţat public, în repetate rânduri, operaţiile de transplant realizate în institut,dar mai ales la conferinţele anuale privind transplantul, explică medicii unităţii sanitare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.