Ministerul Sănătăţii neagă, luni, informaţiile potrivit cărora ar intenţiona să introducă amenzi de 20.000 de lei pentru medicii care vaccinează persoane neprogramate, însă recomandă ferm să fie respectate etapele din Strategia naţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministerul Sănătăţii face, luni, precizări după ce au apărut informaţii că intenţionează să introducă amenzi de până la 20.000 de lei pentru medici în cazul în care vaccinează anti COVID-19 persoane care nu sunt programate. 
 
”Ministerul Sănătăţii monitorizează campania de vaccinare anti COVID-19 şi face verificări, în baza reglementărilor în vigoare, acolo unde sunt semnalate abuzuri. Prioritatea Ministerului Sănătăţii este protejarea prin imunizare a persoanelor la risc: adulţii peste 65 de ani, cei care suferă de boli cronice, sunt încadraţi într-un grad de handicap, imobilizaţi, imunodeprimaţi sau fără adăpost”, a transmis, luni, Minsterul Sănătăţii. 
 
Sursa citată a precizat că instituţia ”nu ia în considerare introducerea unui nou regim de sancţiuni, dar recomandă ferm ca vaccinarea să respecte etapele aşa cum sunt stabilite de legislaţia în vigoare”. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.