Ministerul Sănătăţii anunţă, joi, că a finalizat repartiţia dozelor de anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2 aduşi din Italia. 5.206 fiole vor ajunge în 134 unităţi sanitare cu paturi pentru tratarea unui număr de 2.603 pacienţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Ministerul Sănătăţii a finalizat astăzi, 14 octombrie 2021, repartiţia dozelor de anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2.  Astfel, un număr de 5.206 fiole de anticorpi monoclonali vor ajunge  în 134 unităţi sanitare cu paturi pentru tratarea unui număr de 2.603 pacienţi. Repartizarea s-a realizat în conformitate cu deciziile comisiei de boli infecţioase şi a ţinut cont de rata de infectare la mia de locuitori din localitate, numărul de pacienţi internaţi şi cel al personalului medical specializat pentru administrare, disponibil în unităţile sanitare”, a transmis, joi, Ministerul Sănătăţii.  
 
Sursa citată a precizat că, asemenea altor medicaţii antivirale, eficienţa anticorpilor monoclonali depinde de administrarea cât mai precoce după debutul bolii, nu mai târziu de primele 7 zile, când de multe ori replicarea virală a diminuat semnificativ şi începe producerea de anticorpi specifici de către pacient. 
 
”Criteriile de administrare ale acestui medicament au fost stabilite tot de către specialiştii comisiei de boli infecţioase a Ministerului Sănătăţii şi sunt cuprinse în Ordinul ministrului interimar al Sănătăţii de modificare a Anexei la Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 487/2020 pentru aprobarea protocolului de tratament al infecţiei cu virusul SRAS-Cov-2 publicat în Monitorul Oficial nr 978 din 13 octombrie 2021”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.  
 
Cele 5.206 fiole de anticorpi monoclonali reprezintă o donaţie a statului italian,  ca recunoştinţă a Regiunii Lombardia pentru ajutorul pe care ţara noastră l-a acordat în anul 2020, atunci când a trimis echipe de medici şi asistenţi medicali care au lucrat în spitale din Brescia şi Lecco.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.