Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Cercetării discută despre realizarea unor studii epidemiologice care să arate dacă există diferenţe ale ratei de vaccinare între diverse medii sau UAT-uri şi dacă acestea se corelează cu rata de infectare şi încărcarea secţiilor ATI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Nu există un studiu (...) legat de rata de vaccinare între mediul rural şi urban, dar după şedinţa de Guvern am avut o discuţie cu ministrul Cercetării şi Digitalizării şi am convenit ca din fondurile de care Ministerul dumnealui dispune să derulăm astfel de studii epidemiologice care să ne arate dacă există diferenţe între diverse medii, dacă există diferenţe între diferite unităţi administrativ-teritoriale şi dacă aceste diferenţe între ratele de vaccinare se corelează pozitiv - şi ne aşteptăm să se coreleze pozitiv - cu rata de infectare şi cu încărcarea în secţiile de Terapie Intensivă", a declarat Ioana Mihăilă, miercuri.
 
Ea a precizat că este vorba despre o discuţie preliminară, iar detaliile studiului urmează să fie anunţate atunci când vor fi stabilite.
 
"Am prezentat premierului un plan de accelerare a comunicării pentru a creşte dorinţa tuturor categoriilor de vârstă şi sociale pentru a fi vaccinaţi. Deocamdată este la nivel de plan, aşteptăm ca împreună cu premierul şi cu ceilalţi membri ai Guvernului să detaliem măsurile", a adăugat Mihăilă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.