Ministerul Sănătăţii (MS) avertizează, miercuri, asupra unor site-uri care folosesc abuziv însemnele instituţiei şi vând medicamente sau dispozitive neautorizate şi anunţă că au fost sesizate autorităţile pentru verificări. MS atrage atenţia populaţiei asupra riscurilor la care se expun cei care cumpară medicamente de pe internet şi recomandă prezentarea la medic pentru orice afecţiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MS anunţă, miercuri, că se delimitează de orice acţiune de promovare şi comercializare a unor medicamente sau dispozitive medicale neautorizate.

”Comercializarea unor medicamente neautorizate pe internet reprezintă un fenomen periculos şi greu de controlat, care generează un risc ridicat pentru sănătatea publică. Facem precizarea că Ministerul Sănătăţii se delimitează de orice acţiune de promovare şi comercializare a unor medicamente sau dispozitive medicale şi ca acţiunile de acest gen derulate în spaţiul online sunt realizate fără acordul instituţiei”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

MS precizează că există site-uri care, în mod abuziv, utilizează însemnele instituţiei ca şi garant pentru promovarea şi comercializarea unor medicamente care nu au autorizaţie de punere pe piaţă.

”Ministerul Sănătăţii a sesizat structurile abilitate să soluţioneze acest caz şi să ia măsurile care se impun. Pentru orice afecţiune, pacienţii trebuie să se adreseze medicului pentru a le fi prescris tratamentul corect”, se mai arată în document.

Potrivit specialiştilor, automedicaţia poate duce la efecte negative şi consecinţe pe termen lung asupra sănătăţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.