Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat, luni seară, că a fost semnat ordinul prin care a fost modificat Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 513, astfel încât din cuprinsul Listei naţionale a experţilor medicali au fost retrase informaţiile care încălcau reglementările privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit MS, secretarul de stat Andrei Baciu a semnat, luni, ordinul de modificare a Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 513 privind modificarea anexei la Ordinul ministrului sănătăţii publice nr. 1.344/2006 pentru aprobarea Listei naţionale a experţilor medicali, care a fost publicat în data de 15 aprilie 2021 în Monitorul Oficial nr. 393 bis. 
 
"Menţionăm că, în noul document, din cuprinsul Listei naţionale a experţilor medicali au fost retrase informaţiile care încălcau Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date", a precizat MS.
 
În prezent, lista care cuprinde experţii medicali naţionali respectă toate prevederile legale în vigoare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.