Ministerul Sănătăţii (MS) anunţă că va elabora o strategie naţională pentru pacienţii cu arsuri, o primă întâlnire a grupului de lucru constituit în acest sens având loc miercuri. "Am chemat alături de noi atât reprezentanţii pacienţilor, cât şi pe cei care sunt implicaţi, zilnic, în tratarea acestora şi am discutat despre problemele existente în ceea ce priveşte transportul, resursa umană şi infrastuctura din domeniu”, a spus secretarul de stat Horaţiu Moldovan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MS, miercuri a avut loc o primă întâlnire a grupului de lucru constituit la nivelul ministerului pentru problematica pacienţilor cu arsuri. În acest grup de lucru au fost invitaţi reprezentanţii autorităţilor publice din domeniu, respectiv Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, reprezentanţii pacienţilor, specialişti în domeniu, toţi cei care sunt implicaţi în asigurarea asistenţei medicale pentru pacienţii cu arsuri - managerii unităţilor cu paturi de arşi, şefi de secţie, dar şi cu transportul acestora - reprezentanţi ai serviciilor de ambulanţă, reprezentanţi DSU.

"În România, ne confruntăm cu un număr mare de pacienţi cu arsură, iar problematica acestui tip de pacient este una complexă, nu numai de natură medicală. Pentru noi este importantă calitatea vieţii pacientului şi vrem să punem la punct o strategie pe termen mediu pentru asigurarea asistenţei medicale la standarde europene pentru aceşti pacienţi. Am chemat alături de noi atât reprezentanţii pacienţilor, cât şi pe cei care sunt implicaţi, zilnic, în tratarea acestora şi am discutat despre problemele existente în ceea ce priveşte transportul, resursa umană şi infrastuctura din domeniu”, a spus Horaţiu Moldovan, secretar de stat.

În prima şedinţă de lucru a fost stabilită metodologia de lucru, dar şi aspecte privind situaţia actuală a pacienţilor cu arsuri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.