Ministerul Sănătăţii a anunţat că alţi cinci pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 vor fi transferaţi duminică în centrul universitar din Debrecen, Ungaria. Pacienţii provin din unităţile sanitare aflate în judeţul Bihor, iar in total au fost transferaţi 25 de pacienţi, potrivit comunicatului de presă al instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Până în prezent, un număr de 25 pacienţi au fost transferaţi şi se află deja în secţiile ATI din centrele universitare Debrecen şi Szeged.
 
„Aşa cum am anunţat în spitalele din Ungaria a fost trimis şi personal medical din România care ţine legătura cu familiile pacienţilor transferaţi. Reamintim că, în acest context epidemiologic nefavorabil, Ungaria sprijină ţara noastră prin punerea la dispoziţia pacienţilor români a unui număr de 50 de paturi de Terapie Intensivă în vederea asigurării tratamentului de specialitate”, mai indică sursa citată.
 
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Afarat a anunţat că, sâmbătă, un singur pacient COVID de Terapie Intensivă a plecat în Ungaria, cu elicopterul şi vor mai ajunge în ţara vecină şi alţii cu forme de terapie intermediară.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.