Ministerul Sănătăţii, abilitat de CNSU să ia măsuri pentru ca DSU să preia de urgenţă în folosinţă gratuită 396 de ventilatoare fixe şi mobile şi 20 de concentratoare din stocurile UNIFARM.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Se abilitează Ministerul Sănătăţii, în calitatea de autoritate publică prin care statul îşi exercită drepturile şi obligaţiile decurgând din calitatea de acţionar unic al C.N. Unifarm S.A, să dispună măsurile necesare pentru transmiterea în folosinţă gratuită, de urgenţă, a unui număr de 396 ventilatoare fixe şi mobile şi 20 de concentratoare către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă”, a decis vineri Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă preia temporar în folosinţă gratuită, la stocurile de urgenţă medicală, echipamentele medicale prevăzuteşi asigură distribuirea acestora către unităţile sanitare în funcţie de nevoile identificate.

Echipamentele medicalevor fi transferate ulterior, în condiţiile legii, în proprietatea Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, la stocurile de urgenţă medicală.

Remedierea eventualelor daune sau defecţiuni ale echipamentelor medicale va fi realizată de către unităţile sanitare beneficiare.  

UNIFARM a solicitat joi deblocarea şi utilizarea de urgenţă a stocului său de echipamente şi materiale sanitare achiziţionate pentru combaterea COVID-19 în care se regăsesc, printre altele, 310 ventilatoare, 80 de ventilatoare mobile, 27 de milioane de măşti, ochelari şi combinezoane de protecţie, dezinfectanţi şi alte materiale sanitare şi dispozitive medicale. Pentru ca acest lucru să fie posibil este necesară modificarea OUG nr. 29/2020 privind unele măsuri economice şi fiscal-bugetare, întrucât materialele au fost achiziţionate cu o finanţare calificată eronat la acel moment drept credit comercial, iar evoluţia ulterioară a preţurilor a cauzat ”nevandabilitatea şi blocarea acestui stoc”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.