Ministerul Sănătăţii anunţă că a transmis Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Regional, cererea de finanţare pentru Spitalul Regional de Urgenţă Cluj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Construirea spitalelor regionale reprezintă o prioritate a echipei noastre. Am avut o discuţie cu reprezentanţii departamentului pentru construirea spitalelor regionale pentru a verifica stadiul în care ne aflăm, dar şi pentru a vedea ce putem face să urgentăm paşii ce trebuie realizaţi până la sfârşitul anului. Vom sustine respectarea calendarului depunerii cererilor de finantare, pentru a semna cat mai curând posibil contractele de finantare cu AMPOR si asigurarea sprijinului Comisiei Europeane pentru realizarea acestor proiecte majore”,  a declarat Victor Costache, Ministrul Sănătăţii.

Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi este proiectul cel mai avansat, pentru care s-a trimis la AMPOR cererea de finanţare în luna octombrie, şi, în paralel, MS a demarat procedura de achiziţie publică,  pentru achiziţia de servicii de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnic.

De asemenea, în luna noiembrie, la solicitarea MS, au fost aprobaţi, prin Hotărâre de Guvern, indicatorii tehnico- economici pentru Spitalul Regional de Urgenţă Craiova.

Până la începutul lunii decembrie 2019, se va transmite la AMPOR şi cererea de finanţare pentru Spitalul Regional de Urgenţă Craiova.

Mai mult, reprezentanţii MS pregătesc procedura de achiziţie publică de servicii pentru elaborarea proiectului tehnic al Spitalului Regional de Urgenţă Cluj.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.