Ministerul Sănătăţii a demarat, marţi, campania de informare cu privire la administrarea comprimatelor de iodură de potasiu. Instituţia explică de ce se distribuie aceste pastile, când trebuie luate şi de către cine, cum se păstrează tabletele, dar şi care sunt contraindicaţiile. De asemenea, Ministerul a înfiinţat u call center pentru cei care vor să afle informaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi, că a demarat campania de informare cu privire la administrarea comprimatelor de iodură de potasiu şi a elaborat Ghidul de Informare Generală care stabileşte condiţiile în care se administrează iodura de potasiu de 65 mg, dozele recomadate, cum şi când se instituie tratamentul. 

”Comprimatele de iodură de potasiu se administrează numai în cazul expunerii la iod radioactiv ca urmare a unui incident nuclear, în primele 6 ore după anunţul autorităţilor, în doză unică. 

Se va administra numai doza recomandată pentru fiecare categorie de vârstă. 

Ghidul de Informare Generală este postat pe pagina de web www.ms.ro”, a transmis Ministerul Sănătăţii.  

Pentru mai multe informaţii, Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţia publicului un call-center dedicat, unde personal de specialitate va răspunde întrebărilor primite. 

Numărul de telefon este 021/317.40.06 

Program Luni-Joi: 8.30-16.30 
Vineri: 8.30-14.30 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.