Ministerul Sănătăţii anunţă că, de vineri, spitalele publice de fază I şi II şi suport COVID pot depune proiecte pentru a cumpăra sisteme de detectare şi prevenire a incendiilor şi pentru a reabilita infrastructura electrică, fondurile disponibile fiind în valoare de 50 de milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"50 de milioane euro pentru creşterea siguranţei pacienţilor în spital. Spitalele publice de fază I şi II şi suport COVID pot începe de astăzi să depună proiecte pentru a cumpăra sisteme de detectare şi prevenire a incendiilor şi pentru a reabilita infrastructura electrică", arată reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, vineri, într-o postare pe Facebbok.

Aceşta adaugă că a fost publicat Ghidul solicitantului pentru proiectul "Creşterea siguranţei pacienţilor în structuri spitaliceşti publice care utilizează fluide medicale”

Depunerea proiectelor este programată pentru perioada 19 martie - 31 decembrie.

Astfel, 50 de milioane de euro fonduri nerambursabile se vor îndrepta către spitalele publice de fază I şi II şi suport COVID din sistemul sanitar public din România pentru investiţii care să asigure susţinerea structurilor care utilizează fluide medicale pentru desfăşurarea actului medical terapeutic şi a structurilor mari consumatoare de energie electrică.

Conform sursei citate, pot fi finanţate instalarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii cu acoperire totală şi de detectare semnalizare şi alarmare în cazul depăşirii concentraţiei maxime admise de oxigen în atmosferă, în aşa fel încât să crească gradul de securitate la incendii.

Pot fi reabilitate, modernizate şi extinse, totodată, infrastructurile electrice, de ventilare şi tratare a aerului, precum şi infrastructurile de fluide medicale.

Beneficiarii măsurilor de finanţare propuse vor fi spitalele publice de fază I şi II şi suport COVID din sistemul public sanitar, desemnate prin ordinul ministrului Sănătăţii nr. 555 din 3 aprilie 2020, cu modificările şi completările ulterioare: Ministerul Sănătăţii şi alte ministere cu reţea sanitară proprie, spitalele publice de fază I şi II şi suport COVID din sistemul public sanitar aflate în subordinea, autoritatea sau în coordonarea acestora, alte autorităţi şi instituţii publice centrale, precum şi spitalele publice de fază I şi II şi suport COVID din sistemul public sanitar aflate în subordinea, autoritatea sau în coordonarea acestora/Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, consiliile judeţene, consiliile locale, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti pentru spitalele publice de fază I şi II şi suport COVID din sistemul public sanitar.

Un solicitant poate propune spre finanţare investiţii care vizează unul sau mai multe spitale publice de faza I şi II şi suport COVID. Pentru a facilita procesul de evaluare şi, ulterior, de implementare se recomandă depunerea de către solicitanţi a unui singur proiect sau a unui număr cât mai redus de proiecte, în funcţie de maturitatea intervenţiilor vizate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.