Ministerul Muncii ar putea avea o Unitate de Politici Publice şi o Unitate pentru Tehnologia Informaţiei, în subordinea ministrului, iar Direcţia Servicii Sociale, Direcţia Politici Sociale şi Direcţia Generală Relaţii Externe ar urma să se reorganizeze, rezultă dintr-un proiect de Hotărâre de Guvern pus în dezbatere publică, care mai prevede şi creşterea numărului de posturi cu 10, fără costuri suplimentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iniţiatorii proiectului de Hotărâre de Guvern pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 344/2014 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice propun ca, atâta timp cât în structura actualului Guvern nu mai există funcţia de ministru delegat pentru dialog social, să fie eliminată din cuprinsul Hotărârii Guvernului nr. 344/2014 noţiunea de ministru delegat pentru dialog social.

De asemenea, iniţiatorii documentului arată că dinamica lucrărilor instrumentate prin direcţiile de specialitate din domeniul asistenţei sociale determină reorganizarea Direcţiei Servicii Sociale şi Direcţiei Politici Sociale pentru eficientizarea activităţii de la nivelul ministerului şi înfiinţarea Direcţiei Generale Asistenţă Socială. 

Proiectul de act normativ mai prevede şi reorganizarea Direcţiei Generale Relaţii Externe prin înfiinţarea Direcţiei Generale Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale.

Totodată, se propune înfiinţarea Unităţii de Politici Publice, prin suplimentarea cu cinci posturi funcţii de execuţie vacante a numărului de posturi aprobat, care va funcţiona ca entitate de sine stătătoare, în subordinea directă a ministrului Muncii, precum şi înfiinţarea Unităţii pentru Tehnologia Informaţiei, care presupune suplimentarea numărului de posturi tot cu cinci, dar şi preluarea posturilor şi a personalului din cadrul Compartimentului Sisteme Informatice, care va funcţiona ca entitate de sine stătătoare, în subordinea directă a ministrului.

"Unitatea pentru Tehnologia Informaţiei trebuie să realizeze interoperabilitatea inter-instituţională dintre sistemele informatice din instituţiile care funcţionează în subordinea/ coordonarea sau sub autoritatea Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, respectiv: Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi, Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Casa Naţională de Pensii Publice, Inspecţia Muncii şi Ministerul Muncii, cu scopul de a dezvolta capacitatea organizaţiilor distincte şi diverse de a interacţiona în scopul realizării unor obiective comune care aduc beneficii reciproce şi sunt convenite mutual, care implică partajarea de informaţii şi cunoştinţe între organizaţii prin intermediul proceselor profesionale pe care acestea le sprijină, utilizând schimbul de date între respectivele sisteme TIC deţinute de acestea”, se arată în nota de fundamentare care însoţeşte documentul pus în dezbatere publică.

Iniţiatorii precizează că, prin Hotărârea Parlamentului nr. 45/17.11.2015 pentru acordarea încrederii Guvernului, postul de ministru delegat pentru dialog social a fost desfiinţat, implicit şi cabinetul acestuia, făcându-se astfel o economie în bugetul ministerului, care permite finanţarea celor 10 posturi suplimentare necesare înfiinţării Unităţii de Politici Publice şi Unităţii pentru Tehnologia Informaţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.