Ministerul Mediului a transmis, miercuri, că este exclus să se stabilească cote de vânătoare pentru râs şi pisică sălbatică, dar doreşte să cunoască câte astfel de animale sunt în România, motiv pentru care a demarat licitaţia pentru întocmirea unui studiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agent Green a semnalat că Ministerul Mediului a scos la licitaţie caietul de sarcini pentru studiul care va sta la baza stabilirii cotelor de derogare, nu doar pentru urs, dar şi pentru râs şi pisică sălbatică.

”Sperăm ca în urma evaluării să rezulte o cotă de derogare 0 (ZERO) pentru aceste specii”, au scris specialiştii Agent Green.

Ministerul Mediului a precizat, într-o postare pe Facebook, care este rolul studiului scos la licitaţie.

”Am demarat licitaţia pentru acest studiu, este un proces transparent, ne dorim să participe cât mai multe entităţi şi, în acest context, vă mulţumim pentru promovare. Studiul vizează toate speciile de carnivore mari strict protejate. Rolul nostru este tocmai acela de a proteja aceste specii şi de a ne asigura că nu există dezechilibre în rândul populaţiei. Pentru a ne putea îndeplini acest rol, trebuie mai întâi să ştim care este numărul populaţiei acestor specii. O astfel de evaluare nu a mai fost realizată de aproape 6 ani şi toţi specialiştii sunt de acord că ea este absolut necesară”, a precizat MInisterul Mediului.

Instituţia a exclus posibiltatea de a exista cote de vânătpare pentru râs şi pisică sălbatică.

”În ceea ce priveşte presupuse cote de vânătoare pentru râs şi pisică sălbatică, este exclus! Vorbim despre specii strict protejate care nu produc pagube şi pentru care nu au fost înregistrate atacuri. În ultimul deceniu nu au fost acordate derogări pentru aceste specii şi nu există absolut niciun indiciu că situaţia s-ar putea modifica”, au mai precizat reprezentanţii MInisterului.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.