Ministerul Mediului susţine că, cel puţin de Ziua Pământului, ar trebui să conştientizăm că Pământul este unic şi nu există altul de rezervă. ”Schimbările climatice sunt dovada clară că că Pământul suferă”, scriu reprezentanţii ministerului pe pagina de Facebook, afirmând că ”fiecare dintre noi are puterea să combată această suferinţă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Comunitatea internaţională sărbătoreşte astăzi Ziua Pământului. Este acel moment când ar trebui ca toţi să conştientizăm că Pământul este unic, nu avem altul de rezervă. Avem datoria, unul faţă de celălalt şi toţi faţă de generaţiile viitoare, să avem grijă de planeta noastră, să îi gestionăm responsabil resursele fără a le epuiza, să îi păstrăm apele solul şi aerul curate, să combatem poluarea acolo unde există deja şi să nu ne gândim la toate acestea doar o zi pe an, ci să purtăm cu noi mereu această responsabilitate”, scriu, sâmbătă, oficialii Ministerului Mediului pe pagina de Facebook.

Aceştia continuă mesajul de Ziua Pământului afirmând că ”schimbările climatice sunt dovada clară că că Pământul suferă”.

”Fiecare dintre noi are puterea să combată această suferinţă, însă există o condiţie: să acţionăm împreună. Haideţi, deci, să-i urăm planetei noastre la mulţi ani de Ziua Pământului şi să trecem de la vorbe la fapte!”, este finalul mesajului postat de Ministerul Mediului pe pagina de socializare.

Mesajul este însoţit de clipul video realizat de Facebook cu ocazia Zilei Pământului. 

Instituită de ONU în 2009, Ziua Pământului se sărbătoreşte în fiecare an în 22 aprilie pentru a reaminti că Pământul şi ecosistemele sale ne oferă condiţiile pentru întreţinerea vieţii.

Tema de anul acesta este "O lume fără poluare cu plastic”.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.