Ministerul Justiţiei anunţă că se află în dezbatere publică un proiect de ordin de ministru care prevede că munca suplimentară făcută de poliţiştii de penitenciare în anul 2022 care nu se poate compensa prin ore libere plătite în decurs de 60 de zile se plăteşte cu o majorare de 75% din salariul de funcţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ministerul Justiţiei a tratat problema drepturilor poliţiştilor de penitenciare din cadrul ANP cu maximă deschidere, sens în care, pe parcursul anului 2022, au avut loc mai multe întâlniri de lucru şi comunicări cu reprezentanţii organizaţiilor sindicale", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri seară, de minister.

Reprezentanţii MJ precizează, referitor la plata orelor suplimentare efectuate de poliţiştii de penitenciare, că pentru anul 2021, plata acestora a fost efectuată în totalitate.

Totodată, pentru anul 2022, a fost pus în dezbatere publică, în 31 martie, proiectul de Ordin al ministrului Justiţiei privind condiţiile de acordare a majorării de 75% din salariul de funcţie pentru munca suplimentară prestată în anul 2022, peste programul normal de lucru de către poliţiştii de penitenciare.

"Conform acestuia, munca suplimentară prestată peste programul normal de lucru, de către poliţiştii de penitenciare, care nu se poate compensa prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile după prestarea muncii suplimentare, se plăteşte cu drepturile salariale corespunzătoare pentru orele prestate peste programul normal de lucru, la care se adaugă o majorare de 75% din salariul de funcţie, proporţional cu orele efectiv prestate peste programul normal de lucru", arată MJ.

Potrivit sursei citate, în situaţia în care organizaţiile sindicale nu au obiecţii sau propuneri de modificare, ordinul va fi supus aprobării şi publicării în Monitorul Oficial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.