Ministerul Justiţiei a anunţat vineri că 22 de investiţii realizate în diverse penitenciare din ţară sunt în curs de derularee, la patru dintre acestea urmează să fie realizată recepţia lucrărilor în acest an, iar alte zece vor fi finalizate până la sfârşitul anului. Pe lângă aceste lucrări, mai există alte 70 de obiective care au deja proiectarea finalizată sau se află în etapa de proiectare, susţine ministerul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Justiţiei a prezentat o  listă a obiectivelor de investiţii aflate în curs de execuţie şi care aparţin Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Există 22 de asemenea obiective care se află în curs de execuţie, zece dintre aceastea având programată finalizarea lucrărilor în cursul acestui an, iar patru fiind deja finalizate şi urmând să fie făcută recepţia lucrărilor în 2018.

Astfel, construcţia pavilionului administrativ de la Penitenciarul Aiud şi post controlul pentru vizite de la Penitenciarul Timişoara, lucrările de la Penitenciarul Giurgiu, sistemul de supraveghere video de la Penitenciarul Bistriţa au fost finalizate, recepţia lucrărilor urmând să aibă loc în acest an.

În proces de peste 80 la sută se află lucrările de la Penitenciarul Drobeta Turnu Severin, Centrul de Detenţie Brăila Tichileşti, Penitenciarul Rahova, Penitenciarul Gherla. De asemenea, în acest an vor mai fi încheiate investiţiile de la Penitenciarul Târgu Jiu, Penitenciarul Bistriţa, Penitenciarul Timişoara, Penitenciarul Găeşti, Penitenciarul Spital Târgu Ocna, ŞNAP Târgu Ocna. Pentru celelalte opt investiţii aflate în curs de execuţie termenul pentru finalizarea lucrărilor este cuprins între 2019 şi 2021.

Totodată, există 21 de investiţii care au deja proiectarea finalizată şi alte 49 de obiective aflate în etapa de proiectare.

Ministerul Justiţiei a precizat că lista prezentată cuprinde obiectivele şi lucrările finanţate de la bugetul de stat precum şi prin Mecanismul Financiar Norvegian – fonduri externe nerambursabile. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.