Ministerul Justiţiei a lansat, marţi, consultarea publică pentru reducerea supraaglomerării din penitenciare şi îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie, data limită până la care sunt aşteptate propuneri din partea cetăţenilor şi organizaţiilor neguvernamentale fiind 9 septembrie 2016.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Justiţiei (MJ) a lansat, marţi, un proces de informare şi consultare publică cu privire la situaţia sistemului penitenciar din România şi măsurile ce pot fi luate pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie şi reducerea supraaglomerării.

MJ anunţă că urmăreşte crearea unei platforme prin care societatea civilă să exprime puncte de vedere cu privire la unele opţiuni identificate de minister în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de detenţie, ce includ şi supraaglomerarea. 

Data limită până la care sunt aşteptate propuneri din partea cetăţenilor este 9 septembrie 2016, potrivit MJ. 

Consultarea este susţinută de Ministerul Justiţiei şi printr-o serie de întâlniri regionale la Iaşi (6 septembrie), Timişoara (1 septembrie), Cluj (2 septembrie), Craiova (7 septembrie) şi Bucureşti (8 septembrie) cu parteneri instituţionali şi organizaţii neguvernamentale.

Toate contribuţiile vor fi publicate pe site-ul Ministerului Justiţiei, împreună cu un rezumat al contribuţiilor rezultat din procesarea şi analizarea contribuţiilor individuale, mai arată MJ.

Contribuţiile pot fi transmise pe adresele de email:
• Pentru persoanele fizice (cetăţeni, experţi): reformapenitenciare@just.ro
• Pentru organzaţii non-guvernmentale: ong-reformapenitenciare@just.ro

Prin acest proces, Ministerul Justiţiei aduce în atenţie şi planul de măsuri adoptat împreună cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) la 30 iunie 2016.

În urma propriei analize şi a rezultatului procesului de informare şi de consultare, Ministerul Justiţiei mai arată că va propune un pachet de măsuri administrative şi legislative.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.