Ministerul Educaţiei anunţă că vor fi făcute cercetări pentru a se stabili cum au apărut mai multe erori în manualul de Geografie pentru clasa a VI-a şi că activitatea redactorului din cadrul Editurii Didactice şi Pedagogice va fi analizată de comisia de disciplină. Totodată, MEN spune că i-ar putea acţiona în instanţă pe cei responsabili de erori, pentru daunele aduse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), ca urmare a erorilor depistate în manualul de Geografie pentru clasa a VI-a, reprezentanţii instituţiei precizează că în prima parte a săptămânii viitoare, va apărea varianta digitală corectată a manualului respectiv, incluzând şi atenţionări cu privire la varianta din print.

De asemenea, va fi realizată o erată tipărită pentru manual, care va fi trimisă în şcoli până la începutul anului şcolar, astfel încât elevii să primească odată cu manualul şi erata.

"La nivelul Ministerului Educaţiei Naţionale a demarat o cercetare amănunţită pentru a vedea în ce etapă a procesului de scriere/evaluare/editare au apărut respectivele erori. Pentru a preîntâmpina reiterarea unor astfel de situaţii, Ministerul Educaţiei Naţionale se va asigura că toţi evaluatorii care au avut erori în activitatea desfăşurată într-o etapă a procesului de evaluare nu vor mai avea dreptul de a participa la selecţia pentru evaluări viitoare. În plus, contractul de colaborare semnat cu evaluatorii de manuale prevede că neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiilor asumate prin contract atrage răspunderea părţii în culpă", se arată în comunicat.

Potrivit MEN, activitatea redactorului din cadrul Editurii Didactice şi Pedagogice care a lucrat la manualul de Geografie de clasa a VI-a va fi supusă analizei Comisiei de Disciplină.

"Ministerul Educaţiei Naţionale îşi rezervă dreptul de a acţiona în instanţă, acolo unde este posibil, autorii/redactorii/evaluatorii manualelor (în funcţie de etapa în care s-au produs erorile), pentru daunele aduse. Menţionăm că, spre deosebire de anii anteriori, când Ministerul Educaţiei Naţionale nu avea drept de erată asupra manualelor pe care le achiziţiona, acum are acest drept şi poate opera remedierile necesare", afirmă reprezentanţii instituţiei.

Hotnews a relatat că, în manualul de Geografie de clasa a VI-a, oraşul Turnu Măgurele este poziţionat pe harta României acolo unde este Drobeta-Turnu Severin, Marea Moartă este pusă pe hartă în loc de Marea Roşie, Insula Tasmania este numită "Vanuatu", un stat nu există, regiunea industrială Ruhr este greşit scrisă Rhur. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.