Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, miercuri, că instituţia pe care o conduce şi Ministerul Sănătăţii vor reevalua purtarea măştii de protecţie în timpul orelor de sport, după ce a primit informări oficiale de la Bruxelles cu privire la modul în care alte ţări gestionează această situaţie. Sorin Cîmpeanu a precizat că majoritatea ţărilor europene nu impun masca la orele de sport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sorin Cîmpeanu a anunţat, miercuri, că a solicitat informaţii oficiale cu privire la purtarea măştii la orele de sport în celelalte ţări europene.

”Am cerut o situaţie cu privire la practicile europene – Austria nu solicită, Belgia nu solicită, Bulgaria nu solicită, Estonia, Finlanda, Suedia – nu solicită. Franţa nu solicită, dar are precizarea că orele de sport se derulează exclusiv în exterior. (...) Am găsit un singur exemplu în Europa – o regiune în Italia – în care se solicită purtarea măştii în timpul orei, dar decizia este în reevaluare. (...) Informarea este oficială, venită de la reprezentanţii de la Bruxelles”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, ministrul e explicat că în Luxembourg nu se poartă masca în timpul orei, ci doar de la vestiar până în sala de clasă.

Pe baza acestor informaţii, Cîmpeanu a anunţat că Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii vor reevalua portul măştii la orele de sport, având în vedre modelul din Luxembourg.

Cîmpeanu a precizat că se va cere şi punctul de vedere al medicilor de medicina sportivă, cei mai în măsură să se pronunţe în această situaţie. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.