Ministerul Educaţiei şi Cercetării a anunţat, miercuri seară, că publicarea tezelor de doctorat ”reprezintă o măsură asumată deschis de ministrul Educaţiei şi Cercetării”, iar acest lucru se va face ”în temeiul legal” în ceea ce priveşte dezvăluirea datelor cu caracter personal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a făcut, miercuri seară, precizări cu privire la publicarea tezelor de doctorat şi a precizat că, date fiind temerile publice cu privire la respectarea datelor cu caracter personal pe durata acestui proces, s-a cerut un punct de vedere de la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (A.N.S.P.D.C.P). 

De asemenea, Ministerul Educaţiei a publicat răspunsul primit de la A.N.S.P.D.C.P. 

”Publicarea tezelor de doctorat reprezintă o măsură asumată deschis de ministrul educaţiei şi cercetării. Se observă în acest punct de vedere faptul că A.N.S.P.D.C.P a precizat Ministerului Educaţiei şi Cercetării faptul că dezvăluirea datelor cu caracter personal din cadrul publicării tezelor de doctorat se poate realiza în temeiul legal al necesităţii prelucrării datelor cu caracter personal în vederea îndeplinirii unei obligaţii legale care îi revine, cu informarea prealabilă a persoanei vizate şi oferirea posibilităţii de a se opune şi cu respectarea principiilor de prelucrare, în special al reducerii la minim a datelor. Acest punct de vedere se regăseşte şi în Adresa Ministerului Educaţiei şi Cercetării transmisă instituţiilor de învăţământ superior”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Educaţiei. 

În 12 februarie, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că peste 7.000 de teze de doctorat vor fi făcute publice, iar şcolile doctorale, evaluate. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.