Examenul de bacalaureat s-a încheiat, joi, cu proba de Limba maternă, la care rata de marticipare a fost de 99%. Primele rezultate vor fi afişate în 3 iulie, pânăă la ora 12.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Probele scrise din cadrul examenului naţional de bacalaureat (sesiunea iunie - iulie 2023) s-au încheiat astăzi, 29 iunie, cu examenul la Limba şi literatura maternă. Acesta a fost susţinut de 5.910 candidaţi din totalul celor 5.971 de candidaţi înscrişi (toate promoţiile), rezultând o rată de participare de 99%”, a transmis, joi, Ministerul Educaţiei.

Sursa citată a precizat că nu s-au prezentat 61 de candidaţi şi nu s-au înregistrat eliminări din sălile de examen.

Afişarea rezultatelor iniţiale (în centrele de examen şi online) va avea loc în data de 3 iulie (până la ora 12:00).

Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Candidaţii care contestă rezultatul iniţial al evaluării trebuie să completeze, să semneze şi să depună/transmită prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Afişarea rezultatelor finale este programată în data de 7 iulie (în centrele de examen şi online).

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii (cumulate):

  • recunoaşterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea;
  • obţinerea mediei 6 (minium) la probele scrise.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.