Ministerul Educaţiei a anunţat, miercuri, că 93,1% dintre candidaţii înscrişi la Evaluarea NAţională au susţinut proba de Matematică. Trei elevi au avut temperatura peste 37,3 şi vor susţine examenul în sesiunea specială. De asemenea, 167 de candidaţi se aflau în izolare şi 20 erau spitalizaţi sau în carantină. Patru elevi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă, iar o elevă din Hunedoara căreia i s-a făcut rău a fost luată de un echipaj SMURD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 17 iunie, pentru aproximativ 172.500 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, s-a desfăşurat cea de-a doua probă  scrisă a examenului de Evaluare Naţională – la disciplina Matematică. Prezenţa la această probă de examen  a fost de 93.1%, iar un procent de 6.9% reprezintă absenţii. Un număr de 3 (trei) candidaţi au avut temperatura peste maximul admis. Aceştia vor susţine examenul în etapa specială din data de 30 iunie, iar pentru tentativă de fraudă au fost eliminaţi 4 (patru) candidaţi, lucrările acestora fiind notate cu 1(unu). Astăzi, conform centralizării, 167 de candidaţi se aflau în izolare şi 20 de candidaţi erau spitalizaţi/se aflau în carantină”, a transmis, Ministerul Educaţiei, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, o elevă din judeţul Hunedoara a acuzat disconfort abdominal, fiind necesară intervenţia echipei SMURD care a transportat eleva la spital, unde a fost internată pentru investigaţii.

Eleva va putea susţine proba scrisă la disciplina Matematică în etapa specială a examenului de Evaluare Naţională - 2020.

Joi, 18 iunie, 10.311 elevi  vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afişate luni, 22 iunie, până la ora 14:00, iar rezultatele finale vor fi anunţate sâmbătă, 27 iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.