Peste 83 la sută dintre candidaţii înscrişi la concursul de titularizare s-au prezentat, miercuri, la proba scrisă, anunţă Ministerul Educaţiei. Un număr de 26 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Primele rezultate vor fi afişate în 18 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul dedicat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Rata de participare la proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, desfăşurată miercuri, 12 iulie, a fost 83,17%. Din promoţia de absolvenţi ai acestui an înscrişi la concurs, s-au prezentat 81,70% dintre candidaţi. 2.623 de candidaţi dintre cei prezenţi s-au retras (2.541 de candidaţi din motive personale, respectiv 82 de candidaţi din motive medicale). Procentul candidaţilor retraşi, din totalul candidaţilor prezenţi, este 9,87%”, au transmis reprezentanţii Ministerului Educaţiei.
 
Totodată, 26 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă şi nu vor fi repartizaţi/nu vor putea ocupa posturi didactice/catedre în anul şcolar 2023-2024. 
 
Lucrările scrise vor fi evaluate în 12 centre de evaluare, constituite pe discipline, la nivel naţional. Au fost transmise către cele 12 centre 23.893 de lucrări (12 lucrări au fost anulate la centrul de concurs, după încheierea probei).
 
Primele rezultate la proba scrisă vor fi afişate în 18 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul dedicat. Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat şcolar) în 18 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv în 19 iulie, până la ora 12:00.
 
Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul menţionat, în 26 iulie.
 
Potrivit sursei citate, pentru a obţine statutul de titular (angajarea pe perioadă nedeterminată), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) la proba scrisă. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) la proba scrisă.
 
Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în şedinţele publice de repartizare organizate de inspectoratele şcolare în 27 şi 28 iulie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.