Ministerul Educaţiei a transmis, duminică, într-un comunicat de presă, că numărul de infectări cu SARS-CoV-2 în unităţile de învăţământ a continuat să scadă, şi în intervalul 28 februarie - 4 martie şi implicit a scăzut şi numărul de clase/unităţi şcolare cu activitate organizată în sistem online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trendul descendent al situaţiei epidemiologice din mediul şcolar, consemnat în ultimele săptămâni, a continuat şi în intervalul 28 februarie - 4 martie, spune ministerul Educaţiei. 

Astfel, în această perioadă, numărul de infectări cu SARS-CoV-2 în unităţile de învăţământ a continuat să scadă şi, implicit, a scăzut şi numărul de clase/unităţi şcolare cu activitate organizată în sistem online.

Conform raportărilor centralizate, la finalul săptămânii 28 februarie - 4 martie, 18 unităţi de învăţământ (cu personalitate juridică sau structuri) şi 315 de clase/grupe funcţionau în sistem online.

La momentul raportării, situaţia epidemiologică din şcoli implica următoarele date:

  • 4.247 de elevi/preşcolari - pozitivi Covid-19 (0,15%)
  • 1.000 de persoane angajate în sistemul de învăţământ preuniversitar - pozitive Covid-19 (0,37%).

În urma administrării testelor antigen pe bază de salivă în unităţile de învăţământ, în săptămâna 28 februarie - 4 martie 2022 au fost raportate 772 de teste de salivă pozitive.

Dintre acestea, 460 (60%) au fost confirmate RT-PCR, 189 (24%) au fost infirmate, iar pentru 123 (16%) nu exista niciun răspuns la data raportării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.