Ministerul Educaţiei anunţă că numărul de infectări cu SARS-CoV-2 în mediul şcolar a continuat să scadă în săptămâna 21-25 februarie, la finalul intervalului fiind raportate circa 6.700 de infectări în rândul elevilor şi preşcolarilor şi aproape 1.900 în cel al angajaţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Ministerului Educaţiei, în ultima săptămână, numărul de infectări cu SARS-CoV-2 în mediul şcolar a continuat să scadă şi, implicit, a scăzut şi numărul de clase/unităţi şcolare cu activitate organizată în sistem online.
 
"Conform raportărilor centralizate, la finalul săptămânii 21 - 25 februarie, 20 de unităţi de învăţământ (cu personalitate juridică sau structuri) şi 515 clase/grupe funcţionau în sistem online. La momentul raportării, situaţia epidemiologică se prezenta astfel: 6.731 de elevi/preşcolari - pozitivi Covid-19 (0,2%), 1.883 de persoane angajate în sistemul de învăţământ preuniversitar - pozitive Covid-19 (0,6%)", a arătat, sâmbătă, sursa citată.
 
În urma administrării testelor antigen pe bază de salivă în unităţile de învăţământ, în săptămâna 21-25 februarie au fost raportate 1.342 teste de salivă pozitive. Dintre acestea, 827 (62%) au fost confirmate RT-PCR, 332 (25%) au fost infirmate, iar pentru 183 (13%) nu există un răspuns la data raportării.
 
"Prin urmare, evoluţia situaţiei epidemiologice în perioada 21 ianuarie - 25 februarie rămâne în continuare pe un trend descendent", au precizat reprezentanţii Ministerului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.