Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, marţi, că se va modifica ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii, astfel încât cursurile ”faţă în faţă” să nu se mai suspende la atingerea incidenţei de la 6 mie, ci doar la intrarea în carantină. Examanele naţionale ar putea fi reprogramate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vor merge la şcoală până la instituirea carantinei. Vor merge la şcoală cu restricţiile deja cunoscute, în conformitate cu scenariul. Vom modifica ordinul de ministru cu sintagma: «şcolile intră în online la intrarea în carantină»”, a anunţat, marţi, ministrul Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a precizat că se doreşte ca examenele naţionale să se desfăşoare cu prezenţă fizică, la datele stabilite, pentru a asigura predictibilitatea. 

”Având în vedere agravarea situaţiei epidemiologice, vom lua în considerare modificarea structurii anului şcolar, în aşa fel încât, printr-o prelungire a vacanţei de primăvară, să reprogramăm, dacă va fi cazul, examenele naţionale. Cert este că ne dorim ca ele să fie organizate cu prezenţă fizică pentru a asigura relevanţa acestor examene naţionale”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu. 

Capitala a ajuns la o incidenţă de 6,22 la mie. Judeţele Timiş şi Ilfov au depăşit şi ele incidenţa de 6 la mie. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.