Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, miercuri, că instituţia lucrează deja la Metodologia pentru derularea orelor remediale, documentul urmând a fi promovat prin ordin de ministru, până în 20 februarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat, miercuri, că OUG 6, referitoare la recuperarea materiei, s-a publicat în 5 februarie în MO. 
 
”Avem în lucru metodologia de derulare specifică acestui program care va totaliza 240 de milioane de lei. (...) Se lucrează la Metodologie care trebuie să apară în termen de 15 zile. Până la data de 20 februarie va fi promovată această metodologie prin ordin de ministru”, a anunţat ministrul. 
 
Acesta a precizat că 30 de milioane de euro vor fi pentru învăţământul primar şi gimnazial şi 20 de milioane de euro pentru cel liceal. 
 
Programul va dura patru luni şi ar trebui să înceapă cât mai repede. 
 
”Acest proces a început deja, pentru că începe cu evaluarea de către profesori a pierderilor”, a precizat ministrul. 
 
Acesta a explicat că, după stabilirea metodologiei, banii vor fi direcţionaţi către şcoli. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.