Ministerul Educaţiei anunţă că, din informaţiile primite de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita, colegii victimelor de la Odorheiu Secuiesc au fost preluaţi de familii sau au fost cazaţi la un internat din vecinătate şi sunt în siguranţă. De asemenea, conducerea ministerului a fost convocată de urgenţă pentru a găsi variante de sprijin, iar doi reprezentanţi ai ministerului se deplasează acolo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Educaţiei transmite condoleanţe familiei elevului decedat în urma prăbuşirii unui perete al internatului în care era cazat, în Odorheiul Secuiesc. Transmitem, de asemenea, multă putere familiilor ai căror copii au fost implicaţi în acest tragic incident. Din informaţiile primite de la reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean, colegii victimelor au fost preluaţi de familii sau au fost cazaţi la un internat din vecinătate şi sunt în siguranţă”, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni seară, de Biroul de presă al ministerului.

Totodată, Ligia Deca a convocat de urgenţă conducerea Ministerului Educaţiei pentru stabilirea modalităţii în care instituţia poate interveni în acordarea de sprijin la Odorheiul Secuiesc.

”În acest sens, în această seară, doi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei se deplasează la faţa locului. Reiterăm că responsabilitatea pentru punerea în siguranţă a clădirilor este a celor care le administrează”, adaugă sursa citată.

Ministerul Educaţiei arată că ţine permanent legătura cu reprezentanţii Prefecturii Harghita, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean.

”Nu există cuvinte prin care să poţi descrie o tragedie precum cea petrecută în această după amiază în Odorheiul Secuiesc. Condoleanţe şi multă putere familiilor copiilor implicaţi în acest tragic accident! Ceea ce s-a întâmplat astăzi nu trebuie să se mai întâmple! Fac apel la autorităţile locale să trateze cu maximă responsabilitate gradul de siguranţă pe care clădirile în care sunt copii îl oferă. Suntem în permanentă legătură cu reprezentanţii Prefecturii Harghita, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Harghita. Şi vom face tot ceea ce ţine de Ministerul Educaţiei pentru a preveni astfel de incidente tragice!”, a declarat Deca.

Un perete al internatului Liceului ”Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, s-a prăbuşit, luni. Iniţial, trei eleve, cu vârste între 15 şi 17 ani, au fost scoase de sub dărâmături, pentru una dintre acestea fiind făcute manevre de resuscitare. Victima a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind transportată la spital. Acţiunile de căutare au continuat, iar autorităţile au putut comunica verbal cu a patra victimă. Aceasta - un băiat - a fost scoasă inconştientă şi predată echipajelor medicale, însă nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarată decedată.

Bilanţul final indică faptul că o altă victimă are traumatisme severe, fiind intubată, iar celelate două sunt conştiente.

Clădirea aparţine Arhiepiscopiei Romano-Catolice, iar Primăria Odorheiu Secuiesc plăteşte anual peste 300.000 de lei chirie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...