Ministerul Educaţiei anunţă, joi, plata burselor pentru elevii din învăţământul confesional şi privat, din bugetul pentru acest an, inclusiv sumele datorate pentru anul trecut. Bineri este programată o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali pentru monitorizarea situaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La ora actuală, autorităţile administraţiei publice locale sunt în măsură să pună în aplicare prevederile art. 108 alin. (15) din Legea învăţământului preuniversitar nr. 198/2023, cu modificările ulterioare, prin care care elevii din unităţile de învăţământ preuniversitar particular şi confesional beneficiază, de la bugetul de stat, din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, de:

 a) burse de excelenţă olimpică I şi II;

 b) burse sociale, dacă sunt şcolarizaţi fără taxe;

 c) burse tehnologice, dacă se încadrează în specializările şi condiţiile stabilite prin metodologia-cadru”, anunţă, joi, Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă.

Sursa citată precizează că plata burselor se face din bugetul anului 2024, inclusiv plata sumelor datorate pentru anul 2023.

”Ministerul Educaţiei depune toate diligenţele necesare pentru ca autorităţile administraţiei publice locale să efectueze deschiderile de credite necesare achitării tuturor sumelor către beneficiarii burselor din învăţământul particular şi confesional acreditat”, a mai transmis sursa citată.

Ministerul anunţă că în cursul zilei de vineri, 26 ianuarie, va avea loc o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali în vederea monitorizării acestei situaţii.

Bursele pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat au fost virate începând cu 15 noiembrie 2023.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.