Ministerul Educaţiei a transmis, marţi, că se lucrează la stabilirea calendarului pentru revizuirea planurilor-cadru pentru învăţământul liceal, fără ca vreun document să fie asumat de instituţie până în prezent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Educaţiei şi-a asumat revizuirea planurilor-cadru pentru învăţământul liceal. Orice demers de acest fel trebuie corelat cu prevederile proiectelor de legi ale educaţiei, aflate, în prezent, în dezbatere parlamentară”, a transmis, marţi, Ministerul Educaţiei.

Sursa citată a precizat că niciun document nu a fost asumat de instituţie în acest sens până acum.

”Precizăm că au existat, la nivelul experţilor din Ministerul Educaţiei, discuţii privind demersurile anterioare de revizuire şi observaţiile primite până acum de Ministerul Educaţiei, înaintea demarării etapelor procedurale de modificare a planurilor-cadru. Referitor la procesul necesar pentru revizuire, vă informăm că, în această perioadă, se fac demersuri pentru stabilirea unui calendar de desfăşurare a activităţilor de modificare a planurilor-cadru pentru învăţământul liceal şi profesional”, a mai transmis instituţia.

Ministerul Educaţiei precizează că primul pas în acest sens este analizarea componenţei grupurilor de lucru şi eventuala actualizare a acestora.

”Odată parcurse toate etapele impuse de prevederile metodologice în ceea ce priveşte revizuirea planurilor-cadru, proiectele vor fi lansate în dezbatere publică. Modificarea planurilor-cadru are impact în asupra întregului sistem educaţional. Vă asigurăm de respectarea tuturor etapelor metodologice pe care un astfel de demers le implică şi că, pe măsură ce paşii procedurali vor fi parcurşi, aceştia vor fi comunicaţi de către Ministerul Educaţiei”, a mai transmis ministerul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.