Ministerul Educaţiei anunţă, marţi, lansarea în dezbatere publică a Ghidul solicitantului aferent apelului de proiecte Formarea profesioniştilor din educaţia timpurie. Alocarea financiară din PNRR depăşeşte 14 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Educaţiei, în calitate de coordonator de reforme şi investiţii finanţate prin Planul Naţional de Reformă şi Rezilienţă (PNRR), lansează în consultare publică Ghidul solicitantului aferent apelului de proiecte Formarea profesioniştilor din educaţia timpurie, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă - Componenta C15: Educaţie”, anunţă, marţi, Ministerul Educaţiei.

Sursa citată a precizat că proiectele au rolul de a asigura servicii de educaţie timpurie de calitate copiilor de până la 6 ani.

Potrivit ministerului, în cadrul Ghidului, sunt prevăzute trei tipuri de programe de formare, care vizează atât formarea de formatori, cât şi formarea personalului din cadrul serviciilor de educaţie timpurie, astfel:

  • 348 de formatori în domeniul curricular pentru personalul didactic şi nedidactic din serviciile de educaţie timpurie;
  • 252 de formatori în domeniul monitorizării calităţii serviciilor de educaţie timpurie, pentru personalul din sectoarele social, sănătate şi educaţie;
  • 21.000 de persoane din serviciile de educaţie timpurie standard şi complementare.

”Scopul prezentului apel de proiecte îl constituie creşterea capacităţii personalului din creşe şi grădiniţe să asigure servicii de educaţie timpurie de calitate copiilor de până la 6 ani. De asemenea, prin acest apel ne propunem să îmbunătăţim capacitatea personalului din sectoarele educaţie, sănătate şi social să monitorizeze calitatea educaţiei timpurii”, a mai transmis Ministerul Educaţiei.

Potrivit instituţiei, alocarea financiară totală pentru acest apel de proiecte este de 14.472.000 de euro, fără TVA.

În cadrul acestui apel sunt eligibile următoarele tipuri de entităţi:

  • Universităţi publice sau private, acreditate sau autorizate provizoriu;
  • Asociaţiile profesionale din domeniul educaţiei timpurii;
  • Furnizori publici sau privaţi de formare continuă, organizaţii neguvernamentale.

Solicitanţii eligibili pot aplica atât individual, cât şi în parteneriat.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.