Ministerul Educaţiei anunţă că 5.774 candidaţi au susţinut, joi, ultima probă a examenului de bacalaureant, respectiv Limba maternă. 92 dintre candidaţii înscrişi nu s-au prezentat. Rezultatele peliminare sunt aştepate în 5 iulie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 1 iulie, absolvenţii învăţământului liceal, care au studiat într-o limbă a minorităţilor naţionale (croată, italiană, germană, maghiară, slovacă, sârbă, ucraineană sau turcă), au susţinut proba scrisă la disciplina Limba şi literatura maternă – E)b). Au fost prezenţi 5.774 de candidaţi (98% din cei 5.866 de candidaţi înscrişi). Nu s-au înregistrat cazuri de candidaţi eliminaţi pentru fraudă/tentativă de fraudă. 92 de candidaţi nu s-au prezentat”, a transmis, joi seară, Ministerul Educaţiei.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.

Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie. Rezultatele vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.