Douăzeci de elevi înscrişi la proba de Limba şi literatura română din cadrul etapei speciale a Evaluării Naţionale au absentat, luni, iar doi elevi au beneficiat de recunoaşterea probei susţinute anterior. Marţi va avea loc proba de Matematică la care sunt înscrişi 206 candidaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 29 iunie, s-a desfăşurat prima probă scrisă din cadrul etapei speciale a Evaluării Naţionale (sesiunea 2020). Din cei 192 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea probei de Limbă şi literatură română au fost prezenţi 170 de candidaţi, iar doi candidaţi au beneficiat de recunoaşterea probei. Nu s-au prezentat 20 de candidaţi”, a transmis, luni, Ministerul Educaţiei.

Subiectul şi baremul de corectare pentru proba de Limba şi literatura română vor fi publicate de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarea probă va avea loc marţi, 30 iunie (Matematică), fiind înscrişi 206 candidaţi, iar ultima probă, Limba şi literatura maternă, va fi susţinută miercuri, 1 iulie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afişate joi, 2 iulie, până la ora 12.00, în centrele de examen, cu numele copiilor anonimizate.

Contestaţiile pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14:00 - 20:00.

Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.