Ministerul Economiei a anunţat luni că o echipă a ministerului se deplasează de urgenţă la fabrica de armament de la Cugir, în urma exploziei care a avut loc luni la uzina de armament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O explozie urmată de un incendiu, cu degajări mari de fum, s-a produs, luni, la producătorul de armament, deţinut de stat, Uzina Mecanică din Cugir, judeţul Alba. În urma deflagraţiei, o persoană de 51 de ani a fost găsită carbonizată.

”La ordinul ministrului Economiei, Dănuţ Andruşcă, o echipă a Ministerului Economiei, formată din secretarul de stat Ion Radu, responsabil cu industria de apărare, Marius Ioana, directorul general al Romarm şi persoane abilitate din cadrul structurii pentru situaţii de urgenţă de la nivelul Ministerului, se deplasează de urgenţă la Fabrica de Arme Cugir pentru a investiga incendiul raportat”, se arată în comunicat.

Ministerul Economiei a subliniat că este în strânsă legătură cu instituţiile abilitate implicate în această situaţie de criză.

”Aceasta este o situaţie de urgenţă încă în desfăşurare şi vom reveni cu detalii pe măsură ce reprezentanţii Cugir, ai Ministerului şi ai Parchetului, aflaţi la faţa locului vor fi în măsură să le furnizeze”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii ISU Alba au declarat luni, pentru News.ro, că explozia a avut loc într-un tunel de încercare din perimetrul fabricii de armanent, fiind urmată de un incendiu cu degajare mare de fum.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.