Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a semnat trei contracte de finanţare în cadrul Programului Termoficare, în valoare totală de peste 203 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor publice şi Administraţiei proiectele au ca beneficiari locuitorii din municipiile Oradea, Gheorgheni şi Vatra Dornei.

Proiectele vizează:

  • unitate de producţie cogenerare de înaltă eficienţă pentru înlocuirea blocului 1 existent în Oradea (jud. Bihor) – valoarea totală a proiectului este de 167.781.838,61 lei, din care 134.013.792,52 lei sunt din bugetul MDLPA;
  • modernizarea sistemului de alimentare cu energie termică a municipiului Gheorgheni (jud. Harghita) – valoarea totală a proiectului este de 15.567.808,36 lei, din care 12.357.428,80 lei sunt din bugetul MDLPA;
  • reabilitarea sistemului de alimentare centralizată cu căldură în Vatra Dornei (jud. Suceava) – valoarea totală a proiectului este de 66.791.294,00 lei,  din care 56.772.599,90 lei sunt din bugetul MDLPA.

”Alocarea acestor fonduri va asigura o reţea modernă de termoficare pentru locuitorii celor trei localităţi urbane”, a precizat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.  

Termenul pentru cele trei lucrări este de 2 ani, se vor finaliza în anul 2023.

La nivelul MDLPA, se derulează Programul Termoficare, aprobat prin OUG 53/2019 privind aprobarea Programului multianual de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea şi extinderea sau înfiinţarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică a localităţilor, care se implementează în perioada 2019-2027.

Finanţarea Programului se realizează din transferuri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, transferuri din bugetul Fondului pentru Mediu, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi sume din bugetele locale.

 

Cota de cofinanţare din bugetul MDLPA este de maximum 85% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului, iar contribuţia de la bugetul local este de minimum 15%.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.