Ministerul de Interne a fost sancţionat cu avertisment contravenţional de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru acordul încheiat exclusiv cu Biserica Ortodoxă Română (BOR), de Paşte. "Lipsa unui acord cu privire la reguli de participare la Sărbătorile Pascale din anul 2020 pentru toate cultele creştine recunoscute de lege reprezintă faptă de discriminare", consideră CNCD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a adoptat, în şedinţa de miercuri, o hotărâre prin care stabileşte că "lipsa unui acord cu privire la reguli de participare la Sărbătorile Pascale din anul 2020 pentru toate cultele creştine recunoscute de lege reprezintă faptă de discriminare, conform art. 2 alin. (1) şi art. 2 alin. (4) din O.G. 137/2000, republicată".

În acest caz, s-a aplicat sancţiunea avertismentului contravenţional faţă de Ministerul Afacerilor Interne.

"Colegiul director recomandă Ministerului Afacerilor Interne ca, în viitor, să respecte obligaţia de echidistanţă faţă de toate cultele recunoscute din România şi să stabilească reguli nediscriminatorii în exercitarea dreptului la libertatea conştiinţei", se arată într-un comunicat de presă transmis de CNCD.

Hotărârea a fost adoptată cu şapte voturi "pentru" şi un vot "împotrivă".

În luna aprilie, Ministerul de Interne şi Biserica Ortodoxă au încheiat un acord pentru distribuirea Sfintelor Paşti şi a Luminii sfinte. După criticile primite, inclusiv din partea preşedintelui Klaus Iohannis, Marcel Vela a modificat acordul, astfel încât să fie păstrată distanţa socială şi să fie respectate ordonanţele militare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.