Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, miercuri, după ce s-a format coadă la magazinul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino” pentru cumpărarea produsului imunomodulator OROSTIM HV, că a fost scos la vânzare primul lor de 942 de flacoane, lot obţinut prin microproducţie, cu capacităţile experimentale proprii. Instituţia precizează că, la capacitatea actuală, poate asigura cel mult 1.000 de flacoane într-un interval de 10-14 zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministerul Apărării Naţionale a transmis precizări, miercuri, după ce la magazinul magazinul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino” s-a format cooadă, oamenii fiind interesaţi să cumpere produsul imunomodulator OROSTIM HV, recent lansat. 
 
”Produsul OROSTIM-HV a reprezentat un proiect de cercetare desfăşurat de Institutul „Cantacuzino” pe parcursul acestui an, la finalul căruia Institutul a demarat procesul de microproducţie, cu capacităţile experimentale proprii. Miercuri, 2 decembrie, produsul a fost lansat pe piaţă, fiind scos la vânzare primul lot de OROSTIM HV obţinut prin procesul de microproducţie al instituţiei de cercetare, lot compus din 942 de flacoane. Ritmul maxim pe care îl poate asigura Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, cu capacităţile de microproducţie din dotare, este, la acest moment, de 1.000 de flacoane scoase la vânzare într-un interval de 10-14 zile. Acest ritm este condiţionat atât de capacitatea limitată de producţie, dar, mai ales, de controlul de calitate care se desfăşoară cu stricteţe pentru fiecare lot produs”, a transmis, miercuri, MApN, printr-un comunicat de presă. 
 
Instituţia a precizat că, prin optimizarea fluxului de microproducţie, Institutul îşi propune să ajungă, în perioada următoare, la dublarea acestei cantităţi.
 
”Producţia de masă a imunomodulatorului OROSTIM HV, poate fi externalizată către agenţi economici specializaţi care deţin capacităţi de fabricaţie de nivel industrial. În acest sens, Institutul îşi exprimă întreaga disponibilitate pentru demararea discuţiilor cu producătorii interesaţi de realizarea transferului tehnologic, astfel încât OROSTIM HV să poată fi oferit pe piaţă în cantităţi suficiente”, a mai transmis MApN. 
 
OROSTIM-HV este un supliment alimentar care conţine o combinaţie dintr-un lizat atomizat format din 15 tulpini bacteriene şi o pulbere de extract de orz verde. Are proprietăţi antioxidante şi de stimulare a imunităţii, determinând creşterea rezistenţei organismului la infecţii.
 
Produsul se administrează în perioadele cu risc de apariţie a infecţiilor respiratorii persoanelor care lucrează în colectivităţi cu susceptibilitate crescută de îmbolnăvire, copiilor cu infecţii respiratorii repetate şi persoanelor de vârsta a treia în stări cu imunitate scăzută.
 
În următoarea perioadă se va continua dezvoltarea produsului, urmând ca anul viitor Institutul Cantacuzino să realizeze transferul tehnologic într-o altă arie de fabricaţie pentru producţia în serie a produsului. OROSTIM-HV se va putea achiziţiona începând cu data de 2 decembrie, de la punctul de vânzare al Institutului.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.