Ministerul Apărării Naţionale a început luni înscrierile pentru crosul dedicat veteranilor de război „VeteRUN” – Centenar, ce va avea loc în 6 mai şi la care participă atât militari ai Armatei României, cât şi cetăţeni, tineri, adulţi şi copii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înscrierea la evenimentul aflat la a treia ediţie este gratuită şi se poate face online până în 1 mai, ora 23.00. Se pot face înscrieri şi la Palatul Cercului Militar Naţional în perioada 2-5 mai, între orele 12.00 – 20.00, dar şi în ziua crosului, între orele 07.00-09.30 la intrarea  în Parcul Herăstrău - Pavilionul H.

„Competiţia este o mişcare populară prin care cetăţenii, alături de militari ai Armatei României, îşi pot arăta respectul şi preţuirea pentru veteranii de război, răniţii şi invalizii supravieţuitori ai celui de Al Doilea Război Mondial, precum şi pentru eroii Armatei României căzuţi în teatrele de operaţii şi în acţiuni militare pe teritoriul naţional, după 1990”, transmite MApN.

Traseul crosului va fi Piaţa Presei Libere - Şoseaua Kiseleff - Arcul de Triumf - Piaţa Victoriei, cu întoarcere prin Bulevardul Aviatorilor - Piaţa Charles de Gaulle - Bulevardul Mareşal Constantin Prezan - Arcul de Triumf - Şoseaua Kiseleff - Piaţa Presei Libere.

Crosul se va desfăşura pe categorii de vârste: pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 10 ani, distranţa este de aproximativ 0,6 kilometri, iar pentru cei cu vârste 11-14 ani este de aproximativ 0,8 kilometri. Pentru adolescenţi (categoria de vârstă 15-17 ani) distanţa de alergare este de 1 kilometru, iar pentru adulţi (categoriile de vârstă 18-35, 36-50 şi peste 51) distanţa care trebuie parcursă este de 6,7 kilometri.

Vor fi premiaţi primii trei alergători din fiecare categorie de vârstă.

În urma celui de-Al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de morţi, răniţi, dispăruţi, prizonieri, răniţi şi invalizi, dintre care aproximativ 92.000 de militari decedaţi. În prezent, mai sunt în viaţă aproximativ 8.300 de veterani de război, circa 250 de văduve de război şi în jur de 63.000 de văduve de veterani de război, potrivit MApN.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.