Ministerul Apărării pregăteşte, în vederea sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război, în 29 aprilie, cadouri pentru toţi cei peste 1.700 de veterani de război dn România, dar şi pentru cele 43 de văduve de război. De asemenea, vor primi pachete cu produse tradiţionale patru veterani de război din Republica Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Se aproprie Ziua Veteranilor de Război, pe care o sărbătorim anual la data de 29 aprilie. În contextul manifestărilor dedicate acestei zile, astăzi, la sediul Diviziei 4 Infanterie „Gemina" din Cluj-Napoca, a avut loc împachetarea cadourilor care vor ajunge la veteranii de război, în perioada următoare”, a transmis, marţi, Ministerul Apărării.  

Sursa citată a precizat că au fost pregătite o parte dintre pachetele simbolice cu produse tradiţionale care urmează a fi distribuite, până la Ziua Veteranilor de Război, tuturor celor 1.748 de veterani şi celor 43 de văduve de război de pe teritoriul României, precum şi celor patru veterani din Republica Moldova. 

Echipele de distribuire a cadourilor vor fi constituite din personal al unităţilor militare din ţară, sprijiniţi de voluntari, membri ai asociaţiilor şi fundaţiilor neguvernamentale de profil. 

Anul acesta se împlinesc 81 de ani de la intrarea României în cel de-Al Doilea Război Mondial, un conflict în care România a înregistrat peste 900.000 de morţi, răniţi, dispăruţi, prizonieri şi invalizi, din care aproximativ 92.000 de militari decedaţi.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.