Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunţă livrarea primului lot de 36 de transportoare blindate pentru trupe 8x8 Piranha V. Semnarea contractului de achiziţie a avut loc în 12 ianuarie 2018.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MAPN, Direcţia generală pentru armamente, împreună cu Statul Major al Forţelor Terestre, vor desfăşura, începând de marţi, 30 iunie, la sediul Uzinei Mecanice Bucureşti S.A., ultima etapă din cadrul activităţilor de testare - evaluare de acceptanţă a produselor Piranha V aferente programului „Transportor blindat pentru trupe 8x8”.

”Ulterior parcurgerii acestei activităţi, vor fi demarate procedurile pentru instruirea personalului implicat în procesul de operare şi mentenanţă şi recepţia primului lot constând în 36 de transportoare blindate pentru trupe 8x8 - Piranha V. Totodată, demararea activităţilor de testare - evaluare de acceptanţă a produselor Piranha V, presupune continuarea procesului de producţie şi integrare în ţară a subsistemelor esenţiale militare din compunerea transportoarelor”, arată sursa citată.

Ministerul Apărării menţionează că, prin implementarea acestui program major de înzestrare, continuă orientarea strategică de angajare la nivelul maxim posibil a resurselor industriei de apărare din România, iar derularea activităţilor a fost posibilă prin eforturi susţinute ale specialiştilor Direcţiei generale pentru armamente şi CN Romtehnica S.A., în cooperare cu cei ai operatorului economic GDELS Mowag GmbH.

Ceremonia de semnare a contractului de achiziţie pentru 227 transportoare blindate Piranha V a avut loc în 12 ianuarie 2018, în prezenţa ministrului de atunci, Mihai Fifor. Aproape 200 dintre acestea urmau să fie integrate la Uzina Mecanică Bucureşti (UMB).

Potrivit MApN, transportorul blindat pentru trupe 8x8 constituie un mijloc de transport al grupei de infanterie, precum şi al structurilor de sprijin, absolut necesar pentru îndeplinirea misiunilor specifice de către Forţele Terestre Române.

Acest vehicul asigură o mobilitate sporită şi o protecţie corespunzătoare personalului îmbarcat pe timpul executării misiunilor specifice, în orice zonă de relief, indiferent de timp, anotimp sau condiţii meteorologice. ”Tehnica de luptă pe roţi aflată în prezent în dotarea Armatei României este de generaţie veche, fiind depăşită atât din punct de vedere tehnologic, cât şi din cel al caracteristicilor tehnico-tactice, cum ar fi viteza de deplasare, mobilitatea în medii diferite, protecţia personalului, posibilităţile de observare, orientare, comunicaţii etc”, preciza atunci MApN.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.