Militarii români care au asigurat prima rotaţie a Detaşamentului „Carpathian Pumas” în cadrul Misiunii Multidimensionale Integrate a ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA) au revenit în ţară, vineri, după aproximativ şapte luni de misiune, cu o cursă aeriană specială TAROM, contractată de MApN pe ruta Bucureşti – Gao – Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, militarii au fost întâmpinaţi de şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, care le-a urat bun venit şi i-a felicitat pentru modul cum şi-au desfăşurat misiunea în teatrul de operaţii din Mali.

Cu acelaşi zbor, au fost aduşi la Bucureşti patru militari albanezi din cadrul misiunii UE de instruire în Mali (EUTM) şi un cetăţean croat, angajat al United Nations Mine Action Service (UNMAS).

Evacuarea acestora către România s-a efectuat la solicitarea Statului Major General al Forţelor Armate din Republica Albania şi a Ambasadei Croaţiei din Alger.

După ce au aterizat pe Aeroportul Otopeni, militarii albanezi au fost îmbarcaţi în mijloace auto asigurate de Ministerul Apărării Naţionale din România, pentru transportul către Tirana, iar cetăţeanul croat va ajunge în ţara sa pe cale aeriană, cu o cursă civilă.

”Aceste demersuri reprezintă o dovadă de solidaritate între aliaţii, în condiţiile restrictive impuse de pandemia COVID-19 la nivel mondial”, a transmis MApN.

Din luna octombrie 2019, România contribuie, pentru o perioadă de un an, la eforturile internaţionale de menţinere a păcii cu un detaşament al Forţelor Aeriene format din 120 de militari şi 4 elicoptere IAR-330 Puma L-RM participant la Misiunea Multidimensională Integrată ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.