Mii de oameni protestează, la ora transmiterii acestei ştiri, în Ploieşti, Craiova, Buzău şi Constanţa faţă de adoptarea ordonanţei privind modificarea Codurilor Penale şi adoptarea de către Executiv a proiectului de lege privind graţierea. Manifestaţii au în vizor şi sediile PSD din aceste oraşe, ei scandând ”Hoţii! Hoţii!” şi ”PSD, ciuma roşie”,”Mesaj de la Buzău, mergeţi la bulău”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

PLOIEŞTI

Peste 500 de ploieşteni protestează, miercuri seară, în centrul oraşului faţă de adoptarea ordonanţei privind modificarea Codurilor Penale, manifestaţii plecând din parcul din centrul oraşului către sediul PSD, în faţa căruia strigă ”Hoţii! Hoţii!” şi ”PSD, ciuma roşie”.

Participanţii la protestul de la Ploieşti s-au mobilizat pe reţelele de socializare şi s-au adunat începând cu ora 17.00 în parcul din centrul oraşului.  La ora transmiterii acestei ştiri, protestatarii au părăsit parcul din centrul Ploieştiului şi au mers la sediul PSD, situat la câteva sute de metri. Luminile la sediul PSD Prahova şi la cel al PSD Ploieşti, aituat la parterul aceluiaşi bloc, sunt sinse şi nimeni nu pare să fie în interiorul celor două sedii.

Manifestanţii strigă ”Hoţii! Hoţi!” şi ”PSD, ciuma roşie”. O parte dintre protestatari se află pe carosabil, întrucât trotuarul din faţa sediilor partidelor este îngust.

CRAIOVA

Peste 400 de persoane protestează, miercuri seara, în Piaţa "Mihai Viteazul" din Craiova, faţă de ultimele decizii ale Guvernului, oamenii solicitând demisia cabinetului Grindeanu. De asemenea, protestatarii afişează bannere şi pancarte cu mesaje la adresa membrilor Partidului Social Democrat. 

Craiovenii au început să se adune în Piaţa "Mihai Viteazul" din Craiova în jurul orei 17.00, protestul fiind anunţat încă de marţi seară pe reţelele de socializare. Oamenii susţin că sunt nemulţumiţi de adoptarea de către Guvern a ordonanţei de urgenţă privind modificarea Codului Penal şi Codului de Procedură Penală.

"Cerem demisia Guvernului. Ne nemulţumeşte tot la el. Ne aşteptam să facă o asemenea figură", a declarat una dintre craiovencele participante la protest.

Un alt protestatar susţine că membrii Guvernului nu au pregătirea necesară pentru a conduce un minister.

"Am ajuns de râs. Un absolvent de 《Spiru Haret》 să conducă  Ministerul Justiţiei. Uitaţi-vă la CV-urile lor, niciunul nu e pregătit să conducă această ţară", a precizat acesta.

Numărul protestatarilor creşte treptat, în Piaţa "Mihai Viteazul" din Craiova fiind atent suptavegheată de forţele de ordine după ce, marţi noapte, câţiva protestatari au încercat să pătrundă în sediul Primăriei Craiova.

La ora transmiterii acestei ştiri,manifestanţii au plecat în marş către Universitate şi scandează: "Jos PSD".

BUZĂU

Şi la Buzău, aproximativ 200 de oameni au început să se adune în centrul oraşului începând cu ora 18.00. Ei au fluiere, steaguri, vuvuzele, precum şi pancarte pe care scrie: ”În democraţie, hoţii stau la puşcărie”, ”Amnistie pentru voi doar în viaţa de apoi”, ”Să vă fie frică, poporul se ridică”, ”Ordonanţe dedicate, cu urgenţe inventate”.

De asemenea, manifestanţii strigă: ”Mesaj de la Buzău, mergeţi la bulău”, ”DNA să vină să vă ia”, ”Dragnea nu uita, România nu e ta”.

Printre protestatari sunt numeroşi părinţi cu copii şi tineri. La acţiune participă şi consilieri judeţeni de la PNL şi membri USR.

CONSTANŢA

Oamenii au ieşit în stradă şi la Constanţa, unde pe platoul din faţa Prefecturii s-au adunat până acum peste 300 de persoane. Ei scandează împotriva Guvernului şi a PSD: ”România cere fără graţiere”, ”PSD, ciuma roşie”, ”Ieşiţi din casă dacă vă pasă”, ”ALDE şi PSD aceeaşi mizerie”, ”Dragnea la puşcarie”.

Manifestanţii au pancarte cu mesaje precum ”În democraţie, hoţii stau la puşcărie”, ”Legea-i lege pentru toţi, nu-i făcută pentru hoţi”, ”Vrem program de guvernare, nu penali cu condamnare”.

La acţiune sunt, spre deosebire de serile anterioare când au avut loc proteste, mulţi părinţi cu copii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.