Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a discutat, în videoconferinţe cu directorii DSP şi cu managerii spitalelor, despre pregătirea capacităţii de răspuns în cazul creşterii cazurilor de COVID-19, solicitând centralizarea numărului de paturi la nivel judeţean care pot fi alocate îngrijirii pacienţilor pediatrici, inclusiv pentru ATI pediatrie, în contextul în care tulpina Delta afectează într-un număr mai mare copiii şi tinerii, comparativ cu variantele dominante din valurile anterioare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a organizat, în 17 şi 18 august a.c., alături de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat, videoconferinţe cu directorii direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a Municipiului Bucureşti şi cu managerii unităţilor sanitare implicate în acordarea asistenţei medicale pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, în vederea pregătirii spitalelor pentru creşterea incidenţei cazurilor de pacienţi COVID-19. La videoconferinţe a participat şi dr. Călin Alexandru, din partea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, temele abordate au vizat măsuri organizatorice pentru eficientizarea capacităţii de răspuns a spitalelor faţă de creşterea incidenţei cazurilor de pacienţi cu COVID-19 spitalizaţi şi pregătirea din timp a avizelor sanitare pentru aprobarea unui număr mai mare de paturi destinate pacienţilor COVID-19, corespunzător contextului epidemiologic.

"Având în vedere faptul că tulpina Delta afectează într-un număr mai mare copiii şi populaţia tânără, comparativ cu variantele dominante din valurile anterioare, ministrul Sănătăţii a solicitat centralizarea numărului de paturi la nivel judeţean care pot fi alocate îngrijirii pacienţilor pediatrici, inclusiv pentru ATI pediatrie", arată MS, într-un comunicat de presă transmis joi.

De asemenea, ministrul Sănătăţii a solicitat verificarea la nivelul unităţilor sanitare a existenţei unui stoc adecvat de materiale şi echipamente de protecţie, precum şi a faptului că aparatele de ventilaţie şi sistemele de alimentare cu oxigen funcţionează în parametri optimi şi că nu vor exista dificultăţi în aprovizionarea cu oxigen.

Totodată, a fost solicitată realizarea unei evidenţe a medicilor din specialitatea ATI, precum şi a medicilor rezidenţi (anii IV şi V) care pot fi detaşaţi către alte unităţi sanitare, în situaţia în care contextul epidemiologic va impune această măsură, menţionează MS.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.