Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarant, joi, că este bine că numărul de cazuri de infectare cu tulpina indiană din România se menţine redus. Mihăilă a prcizat că tulpina a apărut încă de acum două luni în România, dar nu s-a răspândit semnificativ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ioana Mihăilă a fost întrebată, joi, la TVR, dacă anunţul INSP referitor la tulpina indiană schimbă perspectiva pandemiei în România: ”Nu o schimbă faţă de cum era în urmă cu o săptămână sau două săptămâni, tulpina indiană apăruse în urmă cu două luni la noi în ţară. E bine că numărul se menţine redus şi că, cel puţin din datele raportate de INSP încă nu există transmitere comunitară, sau, cel puţin, transmitere comunitară  semnificativă pentru tulpina indiană”.

Ministrul a precizat că evoluţia pandemiei, într-o ţară, urmează ceea ce se întâmplă în alte ţări.

”Având incidenţă mare cu tulpina indiană  în Marea Brinanie, de exemplu, ne putem aştepta ca, mai devreme sau mai târziu, acea tulpină  să ajungă şi în alte ţări din Europa, implicit şi la noi în ţară (…) Din ce au raportat cei din Marea Britanie – date reduse – reiese că copiii dezvoltă simptome  care pot să dureze un pic mai mult, dacă sunt infectaţi cu tulpina indiană. E adevrat că copiii sunt mai puţin vaccinaţi sau nu sunt vaccinaţi, de aceea ne aşteptăm ca de acum  înainte să vedem mai ales efecte  la copii”,  adăugat ministurl Sănătăţii.

Un număr de 26 de cazuri de infectare cu varianta Delta a coronavirusului - detectată în India, unde rata de infectare este foarte mare - au fost confirmate în România, relevă datele anunţate joi de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP)

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.