Filosoful Mihai Şora a postat, marţi seară, pe Facebook, o fotografie în care apare alături de Laura Codruţa Kovesi şi relatează că prima lor întâlnire a avut loc în urmă cu două zile. ”N-am avut nevoie de prea multe cuvinte pentru a trăi o bucurie comună şi încrederea că, odată şi-odată, vom scăpa de cangrena numită corupţie, de cei care, aflaţi în funcţii publice, o întreţin sau o provoacă”, a scris filosoful.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dragi prieteni, cunoaşteţi, desigur, sentimentul acela pe care îl ai când întâlneşti pentru prima oară un om, dar simţi că îl cunoşti dintotdeauna, că determinarea lui nu-ţi este străină, iar ea înseamnă deopotrivă precizie, fermitate, instinct al dreptăţii. Am întâlnit-o pe Doamna Laura Codruţa Kövesi. N-am avut nevoie – nici unul, nici altul – de prea multe cuvinte pentru a trăi o bucurie comună şi încrederea că, odată şi-odată, vom scăpa de cangrena numită corupţie, de cei care, aflaţi în funcţii publice, o întreţin sau o provoacă. Aşa arată, dragi prieteni, un binom zâmbitor şi bucuros”, a scris, marţi seară, pe Facebook, filosoful Mihai Şora, publicând şi o fotografie în care apare alături de Kovesi.

Mihai Şora precizează că fotografia a fost realizată în 22 septembrie.

”Ce nu se vede în această fotografie sunt cele trei litere din insigna de la reverul meu. Le-am studiat îndeaproape, cu o lupă de înaltă precizie, odată ajuns acasă. Ei bine, stă scris acolo „D.N.A.“. Şi mai este desenată, în centru, zeiţa care ţine într-o mână balanţa, iar, în cealaltă, o sabie. Vă doresc, fireşte, să nu-i nesocotiţi vreodată nici principiile, nici vioiciunea spiritului”, a mai scris filosoful.

Acesta reletează că a aflat ”ceva interesant” în discuţia cu Kovesi.

”Există, în Constituţia noastră, un punct – numărul 8 – în articolul 44, car, e spune aşa: «Averea dobândită licit nu poate fi confiscată. Caracterul licit al dobândirii se prezumă» Acest «se prezumă» este special şi neliniştitor. În orice caz, nu apare în constituţia altor ţări, unde, dacă, dacă eşti întrebat de către Doamna-cu-balanţa-şi-sabia de unde ai cocotieri şi case în Brazilia, trebuie să poţi răspunde imediat, nu să o pui pe dumneaei să pornească o anchetă, să caute ani de zile şi să demonstreze, cu probe, ceea ce vede toată lumea, şi anume că eşti un hoţoman. Prezumţia de nevinovăţie are limitele ei, mai ales într-o ţară cu atâţia pasionaţi de cocotieri”, a mai scris Mihai Şora.

Consiliul UE şi Parlamentul European au ajuns marţi la un acord pentru desemnarea Laurei Codruţa Kovesi procuror-şef al Parchetului European.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.